DJ Equipment - Επαγγελματικός Ήχος - Επαγγελματικός Φωτισμός
Αρχική : DVC2

DVC2: Η δεύτερη γενιά του λογισμικού ελέγχου φωτισμού DMX512

 

To DVC2 προσφέρει μια πληθώρα χαρακτηριστικών που το καθιστά ικανό να ανταπεξέλθει από απλές εφαρμογές φωτισμού, μέχρι και σε απαιτητικά live, σε μουσικές σκηνές, συναυλίες και όλα αυτά, σε ένα εύχρηστο και φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον.

Η κύρια οθόνη του λογισμικού διαθέτει τρείς βασικές καρτέλες. Η καρτέλα Setup, μέσω της οποίας ο χρήστης τοποθετεί τα φωτιστικά πάνω στα DMX512 Universes, ο Editor, η καρτέλα που δημιουργούμε τις σκηνές, τα βήματα και τα γκρουπ φωτιστικών και η καρτέλα Live, όπου εκτελούμε τις σκηνές που έχουμε προγραμματίσει.


Στο κάτω μέρος της εφαρμογής, μπορούμε να δούμε όλα τα κανάλια του DMX Universe μέσω της καρτέλας “General” ή κάθε ομάδα ρομποτικών ξεχωριστά, κατηγοριοποιημένα ανά μοντέλο.

Στην προβολή ανά μοντέλο φωτιστικών, υπάρχει η δυνατότητα προβολής παλετών των εφέ, κατηγοριοποιημένων ανά είδος, πχ. Χρώματα, σχέδια, δέσμη φωτός, κίνηση pan/tilt. Στην καρτέλα αυτή, η θέση επιλέγεται μέσω της μετακίνησης του κέρσορα μέσα στους άξονες Χ/Υ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα του ‘κλειδώματος’ του ποντικιού, στην κίνηση. Επίσης, για τα φωτιστικά που διαθέτουν κίνηση ακριβείας στο pan & tilt κανάλι (16bit), το DVC2 υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία μέσω της μπάρας ‘precision’ στο ίδιο παράθυρο.

Έχοντας ανοιχτή την καρτέλα ‘Editor’ μπορούμε να φτιάξουμε τις σκηνές και τα βήματα χειροκίνητα, αλλά και μέσω του Fx Generator. O Fx Generator είναι μία εφαρμογή μέσω της οποίας ο φωτιστής μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακές κινήσεις στα ρομποτικά, συγχρονισμένες ή με διαφορά φάσης και μέσω της καρτέλας ‘Advanced Effects’ μπορούν να δημιουργηθούν εφέ μέσω κυματομορφών στα κανάλια των ρομποτικών που περιλαμβάνουν εφέ (δίσκοι χρωμάτων/σχεδίων, ίριδα, εστίαση, dimming κ.α.)

Στον ‘Editor’ μπορούν οι σκηνές να κατηγοριοποιηθούν και να παραμετροποιηθούν. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής για το ποιες ομάδες πλήκτρων θα απενεργοποιούνται κατά την ενεργοποίηση μιας σκηνής, αν η σκηνή θα εκτελείται επαναλαμβανόμενα ή μετά από συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων, αν θα ενεργοποιείται μέσω Midi Controller ή μέσω ενός πλήκτρου από το πληκτρολόγιο, κ.α.


Stand Alone

Επίσης το DVC2 μέσω της εφαρμογής Stand Alone δίνει τη δυνατότητα της αποθήκευσης σκηνών της επιλογής του χρήστη, στο interface. Η χωρητικότητα εξαρτάται από την εσωτερική μνήμη ή την κάρτα microSD


Scan library

Μέσω της εφαρμογής Scan Library, ο χρήστης μπορεί βάση του εγχειριδίου χρήσης να φτιάξει μόνος του το προφίλ ενός φωτιστικού, στην περίπτωση που αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στην βιβλιοθήκη. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει on line το προφίλ από το επίσημο site της Daslight

Easy View 3D


Η εφαρμογή Easy View 3D επιτρέπει τον τρισδιάστατο σχεδιασμό και απόδοση του φωτισμού και των εφέ στον χώρο. Συνοπτικά:

 • Φωτογραφήστε αυτόματα την οθόνη σας από το πρόγραμμα set-up σας. Στείλτε την/τις φωτογραφία/ες στους πελάτες σας για να δείξετε σε προσομοίωση για τι ακριβώς μιλάτε.
 • Τοποθέτηση των αντικειμένων κατευθείαν με το ποντίκι σας
 • Πληρης βιβλιοθήκη πολλών αντικειμένων
 • Βασικός εικόνων επεξεργαστής 3D objects editor
 • Μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας αντικείμενα 3D objects με το πρόγραμμα 3D Studio MAX ή το AUTOCAD (3DS format) software
 • Γκρουπάρετε τα φωτιστικά σας και τα αντικείμενα σας μαζί
 • Αλλάξτε διαστάσεις στο stage
 • Αλλάξτε διαστάσεις στα αντικείμενα 3D objects
 • Αλλαγή της διαφάνειας των αντικειμένων δημιουργεία glazing...
 • Shaded effect στα αντικείμενα
 • Εμφάνιση περιστρεφόμενων πολλών επιφανειών πρίσματα mutli-facet Prism
 • Εμφάνιση εφφέ διπλού σχεδίου από δύο ρόδες με διπλή περιστροφή
 • Εμφάνιση εφφέ των γυάλινων σχεδίων
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

» Εγχειρίδιο χρήσης λογισμικού DVC3
» DVC4: Ο έλεγχος φωτισμού περνάει σε άλλο επίπεδο!
» DVC4 Interfaces
» Τι είναι το Daslight;
» Ορισμός του DMX512
» DVC3
» DVC2
» Virtual 3D Simulator
» Downloads
» F.A.Q.Daslight
» Forum
» DVC1
» InterfacesΜετάβαση στα Προϊόντα


Συχνές Ερωτήσεις FAQ
Οροι Συναλλαγών
Οροι Χρήσης
Blog
Επικοινωνήστε μαζί μας
Links κατασκευαστών
Χονδρική HsonoΔεν έχετε προσθέσει ακόμη τίποτα στο καλάθι σας.
Copyright © 2007 daslight.gr All Rights Reserved gr | en | fr website designed by Lighthouse